söndag 7 mars 2010

Kaninbolero

Jag kunde inte låta att bli att köpa beskrivning och garn till boleron som jag skrev om senast. 290 kr fattigare är jag fyra nystan grönt angoragarn rikare. Garnet är från en angoraKANIN alltså, himla spexigt. Läste på lite om kaninerna och enligt Wikipedia dör kaninerna om pälsen utsätts för fukt. Pälsar tovar sig och sen är det kört.


Hur har det gått? Jodå, ett par centimeter på bakstycket har det blivit. Boleron ska stickas i dubbel mosstickning. - Vad är det? undrar ni. Det undrade jag också, men Google och jag har svar på alla frågor:

enkel mosstickning
xoxoxo
oxoxox

tvåstegsmosstickning
xxooxxoo
ooxxooxx

dubbel mosstickning
xxooxxoo
xxooxxoo
ooxxooxx
ooxxooxx


Dubbel mosstickning är alltså i princip schackrutigt, men ändå inte riktigt. Tyvärr så råkade min ena sticka ut för en olycka på vägen till Tjörn. Den bröts. I tre delar. Givetvis den sticka som maskorna satt på. Jag förde över alla till den intakta stickan men tyvärr så smet ett par stycken maskor av. Nu är det verkligen av största vikta att jag 1) reder upp detta 2) köper nya stickor för annars finns det risk för att projektet bara blir liggande.

4 kommentarer:

PMS sa...

Alltså, är det en Strikk-tygpåse du har?

Jeanette sa...

Ser ut som ett härligt garn det där!! Måste också säga att det är fantastikst kul att läsa er blogg. Fina bilder och bra och rolig text. Har du börjat öva att gå i skorna än Madde?

Anonym sa...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

Stampe sa...

är du säker på att det är en kanin? Det kan vara ett får. Eller sockervadd. Med öron.