måndag 8 november 2010

Måndagsjunta

Måndagar är rätt förjävliga, särskilt måndagar efter att man varit i Malmö och gosat med Per, Theo och Alma. Tack och lov var det en stickjunta inbokad med min vän Emma. Garn, té och kakor gör ju allt så mycket bättre!

Emma håller på med ett par knästrumpor. Jag har själv försökt mig på exakt samma - det gick sådär, mönsterstickning är mer avancerat än vad man tror. Emma har nog inte samma frustrationströskel som jag så för henne har det gått riktigt bra.

Bildbevis:

Mönstret är från Drops och finns här: DROPS sockor med nordisk mönster i Karisma

Emma höll med om att snorkigheten på Strikk är något utöver det vanliga - hon har frågat efter ett syntetgarn. Detta är visst blasphemy på Strikk. Jaja, vi fattar. Fina Riktiga Exklusiva Garner. Förra året såg jag att de sålde kaninpäls också, det är ju exklusivt med döda djur. I vilket fall som helst så rekommenderade Emma en annan garnbutik i stan: "Broderi och Garn" som ligger på Drottninggatan. Jag har varit där några gånger, de är trevliga och har framförallt ett stabilt utbud av stickor och ungefär det vanliga utbudet av garn.

I samband med vår stickjunta hade vi även en rörmokare på besök (det finns inget samband förutom tidpunkten som förenar de två). Han såg vår garnorgie och tipsade om en garnbutik i Torslanda. (Torslanda = Volvoland för er som inte bor i Gbg). Det blir en exkursion till dit för att följa upp!

Jag tragglar vidare med min sjal. Snart är första garnnystan slut och när det väl inträffar är det dags att vända och börja minska maskor istället. Sticka till ytterligare en hypotenusa , skulle man kunna säga. Det är svårt att fånga rätt orange färg på bild, den är snäppet behagligare i verkligheten. Dämpad, höstig orange.

1 kommentar:

Lillejenny sa...

alldeles för sällan är jag här och läser om vad som pågår i PMS-delen av världen. men nu. nu är jag visst det. och tänker att jag kommer med kanske det enda gbg-tips jag kan komma med. http://www.bojansgarn.se/
vet inget om utbudet men kan intyga att där är iallafall riktigt trevlig personal.