söndag 17 januari 2010

Det ser ut som en klänning

Helgen har varit väldigt produktiv stundtals. Igår slipades det på toa och idag har jag sytt lite på klänningen och nu börjar det faktiskt se ut som en klänning.
Jag trodde ju att överdelen skulle bli lite för tight men med dragkedjan på plats verkar det som att den är lite lite stor ändå (för mig, inte för dockan...). Vi får se vad jag ska göra åt det.
En annan grej som jag inte var uppmärksam på var att omlotten på överdelen och kjolen inte hamnade precis vid varandra, det blev en liten förskjutning. Måste nog fokusera mer på det än markeringarna när jag syr den riktiga klänningen för det här är inte riktigt acceptabelt.
Längden måste också justeras. Den är alldeles för lång och nu ser den extra lång ut eftersom det är dubbel fållbredd nertill.
Det känns hur som helst bra att den snart är klar så jag kan sätta igång med den riktiga klänningen, kände hur jag slarvade lite idag för jag börjar bli lite less på det rutiga tyget... Vill jobba med mitt sidentyg nu! Men en omgång till med provklänningen så blir den nog färdig!

7 kommentarer:

Sandra sa...

Det ser bra ut Madde! Ska vi ordna en fest så du får ha på dig klänningen? Eller du kanske redan har något på g?

Ser framemot bröllopet och riktiga klänningen...

PMS sa...

Ja, vi kanske måste ordna en fest. Typ en bal, så alla får öva sig på att bära finkläder innan bröllopet?

Anonym sa...

Leif blev rädd att du skulle ha en rutig brudklänning. Bra idé att vi ska öva att ha på oss finkläderna/Blivande svärmor

Anonym sa...

det ser bra ut, glömde skriva det/Kerstin

sandydarling sa...

Rehearsal dinner! Det har ju jänkarna...!

Lillejenny sa...

rehearsal! jag är på

PMS sa...

Tyvärr kommer den inte att bli användbar, jag ska slakta den i veckan...en del som måste ändras. Men styr ni uppen rehearsal så har jag säkert nåt annat jag kan ha på mig :D