måndag 13 oktober 2008

Att sticka en musch
Börja med att sticka en maska, men lyft inte av maskan som vanligt. Gör istället ett omslag (lägg tråden över stickan) och sticka en maska till i samma maska. Gör ett till omslag och sticka ytterligare en maska i samma maska. Nu får du lyfta av maskan.


När du är klar ska du ha fem maskor på den högra stickan (till skillnad från en om du hade stickat som vanligt). Beroende på hur stor muschen ska bli kan du variera antalet maskor, det viktiga är att det är ett ojämnt antal maskor.


Vänd arbetet så du har avigan mot dig och sticka de fem maskorna avigt.
Vänd arbetet igen och sticka de fem maskorna rätt.
Upprepa ett avigt och ett rätt varv till (totalt fyra varv slätstickning ska stickas över de fem maskorna)


När de fyra varven är stickade ser det ut så här. (Men Madde stickade bara räta varv eftersom garnet hon använder är så skört och jättejobbigt att sticka avigt med...funkade bra det med.)


Lyft nu maska nr 2 av de fem över den första maskan. Gör likadant med de andra tre.


Resultatet blir en maska och en liten klump.


Sticka vidare som vanligt och gör nästa musch när du tycker att det passar.

4 kommentarer:

Sandra sa...

Mycket bra med guider!

Filialen här i götet undrar om man kanske kan få en guide till att sticka en häl...? Känner sig Per manad?

Magnus sa...

Bra och tydligt inlägg!
Ni måste börja tagga inläggen så att man lättare kan hitta information senare när ni hållt på ett tag, typ tagga detta inlägget med "Instruktioner" eller "Stickningsmanual" eller något sånt och "Musch" osv så att när folk söker på sökmotorer och bloggportaler så får de upp erat inlägg plus att man lättare kan få upp bara instuktionsinläggen utan att behöva söka igenom hela bloggen.

Sedan måste ni i god bloggsed länka vilt till höger och vänster, typ om ni ser något spännande på en hemsida eller en annan blogg så måste ni skriva inlägg om det och länka länka länka!! :P

PMS sa...

Haha, tack för tipsen Magnus! Vi ska jobba på det :)

Dr. Garn sa...

Oj vilka detaljerade guider! Nästan så man blir lite sugen på att plocka fram nål o tråd. Blev det nån virkning förresten?